Als autonoom portretfotograaf geloof ik in het vastleggen van mensen in hun puurste vorm, in verbinding met hun omgeving. En ik zet me in voor een duurzame toekomst, met mijn werk als voorbeeld om anderen te inspireren!   
Een aantal jaar geleden besefte ik dat de klimaatverandering een ernstige KLIMAATRAMP is, zoals benadrukt werd door VN-topman Antonio Guterres tijdens de klimaattop met de woorden “We zitten op de snelweg naar een klimaathel met onze voet op het gaspedaal!” Dit wekte bij mij zulke sterke emoties op - waaronder angst voor de toekomst, boosheid over politieke besluiteloosheid en verbazing over de passiviteit van de meeste mensen om me heen - dat dit me motiveerde om iets te DOEN. Als fotograaf besloot ik me te specialiseren in duurzaamheid
Ik laat zien dat het niet nodig is om af te wachten tot de regering en de grote bedrijven eindelijk in actie komen, maar dat je als individu ook effectieve initiatieven kunt nemen die ook anderen inspireren! 
Ik ben gestart met het fotograferen van Groene Helden, inspirerende mensen die zich inzetten met duurzame initiatieven, die bijdragen aan een beter klimaat en een groenere samenleving. Met mijn foto’s laat ik zien hoe je, ook als individu, met weinig middelen en creativiteit, een enorme impact kan hebben.   
Mijn portfolio toont diverse haalbare duurzame alternatieven, zoals het circulair gebruik van materialen, het opzetten van buurtmoestuinen, en het anders omgaan met water, spullen en energie in huis. Ik raakte ook betrokken bij de strijd tegen (plastic) zwerfafval. Ik ging zelfs mee op expeditie van Oslo naar Londen met de Plastic Soup Surfer.  Het leidde tot meer dan 30 publicaties over prijswinnende duurzame projecten, zoals de stichting Struikroven, Zwerfinator Dirk Groot, Maartje Bregman (Happy Times Magazine), Iris van Asselt (Studio Duurzaam Wonen), Urgenda, Hollands Wol Collectief, Dura Vermeer, KlimaatGesprekken. 
Mijn portretseries richten zich op mensen en hun omgeving. Een detail uit de leefomgeving kan net zo veel informatie toevoegen over de geportretteerden als het portret zelf. Zo ontstaat er een uniek totaalportret. Tijdens het fotograferen ben ik op zoek naar een moment van verstilling, waardoor een sterk beeld ontstaat met een eigen verhaal.   
Ik ben Marjolein Vinkenoog, afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam, en als fotograaf portretteer ik de mensen achter de groene beweging in Nederland. Ik maak series over, voor mij, bijzondere mensen. Hoe verhouden mensen zich tot elkaar, tot de maatschappij? Waarin zijn ze uniek? 
Als u sprekende foto's wilt van uzelf, en wil laten zien wat u al heeft bereikt met uw bedrijf en uw duurzame initiatieven, nodig ik u graag uit voor een gesprek om samen te kijken hoe we uw boodschap het beste in beeld kunnen brengen. Ik ben benieuwd naar de duurzame verhalen die u wilt delen en sta klaar om ze voor u vast te leggen! 
Contact : 0614488813
KvK 34367365 
BTW nr NL001608281B78
woonachtig in regio Amsterdam 
Naast freelance fotograaf ben ik ook als Medisch Vakfotograaf werkzaam in het Oogziekenhuis Rotterdam.  
Ik ben lid van DuPho (Dutch Professional Photographers), de  beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Op alle rechtsbetrekkingen van Marjolein Vinkenoog Fotografie zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. De tekst van deze voorwaarden is hier te vinden: algemene voorwaarden DuPho. Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen. 
(C) Alle foto’s op deze site zijn door mij gemaakt en zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik zonder toestemming van fotograaf en geportretteerde is niet toegestaan. Gebruik van mijn foto's zonder naamsvermelding leidt na de eerste waarschuwing tot het opleggen van een boete. 
Back to Top