Als autonoom portretfotograaf geloof ik in het vastleggen van mensen in hun puurste vorm, in verbinding met hun omgeving. En ik zet me in voor een duurzame toekomst, met mijn werk als voorbeeld om anderen te inspireren!   
Een aantal jaar geleden besefte ik dat de klimaatverandering een ernstige KLIMAATRAMP is, zoals benadrukt werd door VN-topman Antonio Guterres tijdens de klimaattop met de woorden We zitten op de snelweg naar een klimaathel met onze voet op het gaspedaal!” Dit wekte bij mij sterke emoties op, waaronder angst voor de toekomst, boosheid over politieke besluiteloosheid en verbazing over de passiviteit van de meeste mensen om me heen. Deze gevoelens motiveerden me om iets te willen DOEN, en als fotograaf besloot ik me te gaan specialiseren in duurzaamheid. 
Ik laat zien dat het niet nodig is om af te wachten tot de regering en de grote bedrijven eindelijk in actie komen, maar dat je als individu ook effectieve initiatieven kunt nemen die ook anderen inspireren! 
Ik ben gestart met het fotograferen van inspirerende mensen, Groene Helden die betrokken zijn bij duurzame initiatieven en die allen bijdragen aan een groenere en duurzamere samenleving.  Ik begon met het opbouwen van een inspirerende portfolio die diverse groene alternatieven laat zien die voor iedereen haalbaar zijn, zoals het (her)gebruik van circulaire, vaak biobased materialen, zelf groenten verbouwen in buurtmoestuinen of pluktuinen, anders omgaan met water, spullen, energie in huis. Ik raakte ook betrokken bij de strijd tegen (plastic) zwerfafval en ging zelfs mee op expeditie van Oslo naar Londen
Ik ben Marjolein Vinkenoog, afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam, en als fotograaf portretteer ik de mensen achter de groene beweging in Nederland. Ik maak series over, voor mij, bijzondere mensen. Hoe verhouden mensen zich tot elkaar, tot de maatschappij? Waarin zijn ze uniek? 
Deze portretseries richten zich op mensen en hun omgeving. Een detail uit de leefomgeving kan net zo veel informatie toevoegen over de geportretteerden als het portret zelf. Zo ontstaat er een uniek totaalportret. Tijdens het fotograferen ben ik op zoek naar een moment van verstilling, waardoor een sterk beeld ontstaat met een eigen verhaal.
Als u sprekende foto's wilt van uzelf, en wil laten zien wat u al heeft bereikt met uw bedrijf en uw duurzame initiatieven, nodig ik u graag uit voor een gesprek om samen te kijken hoe we uw boodschap het beste in beeld kunnen brengen. Ik ben benieuwd naar de duurzame verhalen die u wilt delen en sta klaar om ze voor u vast te leggen! 
Contact me: 0614488813
KvK 34367365 
BTW nr 
NL001608281B78​​​​​​​
woonachtig in regio Amsterdam 
Naast freelance fotograaf ben ik ook nog als Medisch Vakfotograaf werkzaam in het Oogziekenhuis Rotterdam.  
Ik ben lid van DuPho (Dutch Professional Photographers), de  beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Op alle rechtsbetrekkingen van Marjolein Vinkenoog Fotografie zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. De tekst van deze voorwaarden is hier te vinden: algemene voorwaarden DuPho. Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

(C) Alle foto’s op deze site zijn door mij gemaakt en zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik zonder toestemming van fotograaf en geportretteerde is niet toegestaan. Gebruik van mijn foto's zonder naamsvermelding leidt na de eerste waarschuwing tot het opleggen van een boete. 
Back to Top