Als autonoom portretfotograaf leg ik de helden achter de groene beweging vast en zet me in voor een duurzame toekomst, met mijn werk als voorbeeld om anderen te inspireren!  
Een aantal jaar geleden besefte ik dat de klimaatverandering een ernstige KLIMAATRAMP is, zoals benadrukt werd door VN-topman Antonio Guterres tijdens de klimaattop met de woorden We zitten op de snelweg naar een klimaathel met onze voet op het gaspedaal!” Dit wekte bij mij sterke emoties op, waaronder angst voor de toekomst, boosheid over politieke besluiteloosheid en verbazing over de passiviteit van de meeste mensen om me heen. Deze gevoelens motiveerden me om iets te willen DOEN, en als fotograaf besloot ik me te gaan specialiseren in duurzaamheid. 
Ik ben gestart met het documenteren van duurzame initiatieven en begon met het opbouwen van een inspirerende portfolio dat groene alternatieven laat zien die voor iedereen haalbaar zijn, zoals het (her)gebruik van circulaire, vaak biobased materialen, zelf groenten verbouwen in buurtmoestuinen of pluktuinen, en anders omgaan met water. Gedurende dit proces kwam ik in contact met diverse Groene Helden die betrokken zijn bij duurzame initiatieven. 
Zo fotografeerde ik inspirerende mensen zoals Merijn van Earthkweek, Janne en Mirthe van het Hollands Wol Collectief, en Ferdinand en Iris van stichting Struikroven, Marjan Minnesma van Urgenda, die allen bijdragen aan een groenere en duurzamere samenleving. Ik raakte ook betrokken bij de strijd tegen (plastic) zwerfafval, aangevoerd door Zwerfinator Dirk Groot en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga.
Ik volgde de Plastic Soup Surfer op zijn expeditie van Oslo naar Londen (1800km), waar hij op een zelfgebouwd windsurfboard gemaakt van gerecycled materiaal en zwerfafval de aandacht vestigt op plastic vervuiling en het invoeren van statiegeld op plastic flesjes. 
Ik ben Marjolein Vinkenoog, afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam, en als fotograaf portretteer ik de mensen achter de groene beweging in Nederland. Ik laat zien dat het niet nodig is om af te wachten tot de regering en de grote bedrijven eindelijk in actie komen, maar dat je als individu ook effectieve initiatieven kunt nemen die ook anderen inspireren. 
Als u sprekende foto's wilt van uzelf, en wil laten zien wat u al heeft bereikt met uw bedrijf en uw duurzame initiatieven, nodig ik u graag uit voor een gesprek om samen te kijken hoe we uw boodschap het beste in beeld kunnen brengen. Ik ben benieuwd naar de duurzame verhalen die u wilt delen en sta klaar om ze voor u vast te leggen! 
Contact me: 0614488813
KvK 34367365 
BTW nr NL131638002B01
woonachtig in regio Amsterdam 
Naast freelance fotograaf ben ik ook nog als Medisch Vakfotograaf werkzaam in het Oogziekenhuis Rotterdam.  
Ik ben lid van DuPho (Dutch Professional Photographers), de  beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Op alle rechtsbetrekkingen van Marjolein Vinkenoog Fotografie zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. De tekst van deze voorwaarden is hier te vinden: algemene voorwaarden DuPho. Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

(C) Alle foto’s op deze site zijn door mij gemaakt en zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik zonder toestemming van fotograaf en geportretteerde is niet toegestaan. Gebruik van mijn foto's zonder naamsvermelding leidt na de eerste waarschuwing tot het betalen van een boete. 
Back to Top