MARJOLEIN VINKENOOG - DUURZAAMHEIDSFOTOGRAAF 
Fotografeert de mensen achter de groene beweging in Nederland
Ongeveer een jaar geleden realiseerde ik me dat de Klimaatverandering een onomkeerbare KLIMAATCRISIS is. Iets dat later dat jaar perfect verwoord werd door VN topman Antonio Guterres tijdens de klimaattop: We zitten op de snelweg naar een klimaathel met onze voet op het gaspedaal!
Ik ben al jarenlang beroepsfotograaf en na het besef dat we samen actief de klimaatcrisis moeten aanpakken, ben ik me gaan specialiseren in duurzaamheid.  
Zocht je online op “duurzaamheid”, dan kwam je op grote en dure onderwerpen uit, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens en elektrische auto's. Dit is voor velen niet haalbaar, omdat ze geen geld of middelen hebben (ondanks subsidies) om deze grote en dure stappen te zetten. Daarom ben ik als fotograaf aan de slag gegaan om andere, bereikbare duurzame alternatieven te fotograferen. Ik maak fotoseries van de mensen achter de groene beweging in Nederland en hoop hiermee mensen te inspireren om zelf duurzame stappen te gaan zetten.
Zo volg ik de Plastic Soup Surfer op zijn nieuwste expeditie van Oslo naar Londen, zie ik de Zwerfinator de strijd aan gaan tegen het zwerfvuil, plaatst Tijs van WaterLeider overal regentonnen, legt Marijn van Earth Kweek overal biobased groene daken aan, redden de Struikrovers het groen vanaf bouwterreinen. Met deze inspirerende fotoseries wil ik laten zien dat de strijd voor een beter klimaat niet af hangt van de regering of van de grote bedrijven, maar dat je als enkel individu wel degelijk een enorme impact kunt maken! 
Ik laat u van uw duurzame kant zien 
Wilt u ook sprekende foto's van u en uw bedrijf of (duurzame) bezigheid? Aan de hand van een gesprek zoek ik samen met u naar datgene wat het beste in beeld brengt waar u voor staat. Op basis van uw wensen maak ik een reportage die helder uitdraagt waar uw project op gericht is. Indien u dat wenst, maak ik daarbij sprekende portretfoto's bij die u voor diverse uitingen kunt gebruiken. 
Ik ben benieuwd naar de duurzame keuzes die u in beeld wilt brengen en ga daarover graag met u in gesprek! 
Marjolein Vinkenoog Fotografie
Neem voor meer informatie contact met mij op. 
Back to Top